Annons

Ericsson vill avsluta bra: "Viktigt få visa"

Marcus Ericsson missade det näst sista Indycarloppet när han kallades till F1-helgen på Spa som reservförare för Kimi Räikkönen.
Nu hoppas han på en bra final.
Bilsport • Publicerad 5 september 2019
Marcus Ericsson med Indycar-supportrar. Arkivbild.
Marcus Ericsson med Indycar-supportrar. Arkivbild.Foto: Jason Behnken/AP/TT

Han hoppades på en comeback i formel 1 – men i stället blev det ingen racing alls. Finländaren Räikkönen tillfrisknade från sin benmuskelskada och kunde köra på Spa.

– Det är klart att det inte blev en optimal situation och jag förstår alla inblandade. Alfa Romeo var oroliga att Kimi inte kunde köra, samtidigt missade jag ett Indyrace. Och jag hade helst velat köra i helgen. Så det var snopet att det blev som det blev. Hade jag fått chansen att köra Kimis bil så hade det kunnat bli en jäkla bra helg, säger han till .

Annons

Nu hoppas svensken på ett bra finallopp i den amerikanska Indycarserien – säsongens sista race går i Monterey i Kalifornien den 22 september. Han kör för att få fortsätta i Indycar.

– Jag vill köra Indycar nästa säsong också, det passar mig bra. Det här året har varit ett klassiskt läroår och jag vill verkligen se vad jag kan göra med det här året bakom mig, säger Ericsson.

Men det är inte säkert att han blir kvar i SPM, Schmidt Peterson Motorsport.

– Sedan McLaren kom in i SPM så är det ovisst vad som händer framöver. Teamet har ännu inte tagit beslut om den andra förarplatsen. Jag vill gärna vara kvar, samtidigt som andra team har visat intresse för mig. Hur som helst är det viktigt för mig att göra ett bra sista race i år och visa vad jag kan.

Ericsson ligger på 17:e plats i Indycar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons