Annons

"Ett ansvar som vi som bransch har"

Metoo • Publicerad 1 december 2017
"Detta är ett ansvar som vi som bransch har, inte minst gentemot de kvinnor som står bakom de senaste veckornas berättelser", säger Eva Hamilton, ordförande för branschorganisationen, i ett pressmeddelande.
"Detta är ett ansvar som vi som bransch har, inte minst gentemot de kvinnor som står bakom de senaste veckornas berättelser", säger Eva Hamilton, ordförande för branschorganisationen, i ett pressmeddelande.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/ TT

Efter den senaste tidens vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp vidtar produktionsbolagens branschorganisation Film & TV-producenterna nu en rad åtgärder som ska följas upp de närmaste tre åren.

"Vårt åtagande är långsiktigt. Detta är ett ansvar som vi som bransch har, inte minst gentemot de kvinnor som står bakom de senaste veckornas berättelser", säger Eva Hamilton, ordförande för branschorganisationen, i ett pressmeddelande.

Under vintern och våren kommer man bland annat att hålla seminarier för producenter med arbetsgivaransvar och tillsammans med Teaterförbundet för scen och konst ska man skapa en "gemensam plattform" och ta fram en enkät på filmområdet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons