Annons

EU befarar en brexit utan avtal

Brexit • Publicerad 3 september 2019
EU-anhängare demonstrerar mot brexit i Storbritannien.
EU-anhängare demonstrerar mot brexit i Storbritannien.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Bryssel tittar på – och förbereder sig – samtidigt som politikerna i London strider om hur och när Storbritannien ska träda ut ur EU.

– Vår arbetshypotes är att det blir en brexit den 31 oktober, konstaterar EU-kommissionens talesperson Mina Andreeva på tisdagens lunchbriefing för korrespondentkåren.

Annons

EU-kommissionen ska under onsdagen uppdatera sina rekommendationer till företag och andra som kommer att beröras av ett avtalslöst brittiskt utträde.

– Jag skulle säga att det är en väldigt uppenbar risk, vilket är precis varför vi ger en sista uppmaning om att vara förberedd, säger Andreeva.

Kommissionen väntas även öppna för att ta pengar ur sin nödfond för naturkatastrofer för att hjälpa de områden som kommer att drabbas värst av en brexit utan avtal.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons