Annons

EU säger nej till Johnsons förslag

Storbritannien • Publicerad 6 augusti 2019
Brittiske premiärministern Boris Johnson vill omförhandla förslaget till brexitavtal. Arkivbild.
Brittiske premiärministern Boris Johnson vill omförhandla förslaget till brexitavtal. Arkivbild.Foto: Dominic Lipinski/AP/TT

EU vidhåller sin ståndpunkt om att det inte blir någon omförhandling av det brexitavtal som ligger på bordet. Michael Gove, Storbritanniens minister ansvarig för att förbereda ett avtalslöst utträde, säger att han är ledsen för att EU vägrar öppna sig på den punkten.

– Premiärministern har varit tydlig: han vill förhandla ett bra avtal med Europeiska unionen och att han kommer ägna all energi i regeringen åt att i all vänskaplighet förhandla ett nytt avtal, säger han till Sky News.

Annons

Enligt Gove, som tillsattes av nyvalde premiärminister Boris Johnson, behövs ett nytt angreppssätt i brexitfrågan. Men EU säger nej till att omförhandla den så kallade backstop-planen, nödlösningen om gränsfrågan mellan Irland och Nordirland.

Enligt EU-diplomater finns det just nu ingen grund för "meningsfulla samtal" och förhandlingarna är tillbaka i samma läge som de var i för tre år sedan, rapporterar .

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons