Annons

Familjehemspappa döms för pojkes död

Brott • Publicerad 4 september 2019
Hovrätten dömer en man för vållande till annans död, sedan en 13 månader gammal pojke fallit till golvet vid ett blöjbyte. Arkivbild.
Hovrätten dömer en man för vållande till annans död, sedan en 13 månader gammal pojke fallit till golvet vid ett blöjbyte. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT /

En tidigare familjehemspappa döms för vållande till annans död, sedan en 13 månader gammal pojke dött i hans vårdnad, rapporterar .

Händelsen inträffade 2017. Mannen lämnade då den 13 månader gamla pojken på ett skötbord för att springa i väg och hämta blöjor i ett förråd. På väg tillbaka från förrådet hörde han en duns. Pojken hade fallit till golvet, han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Annons

Mannen åtalades, men friades i fjol i Örebro tingsrätt. Hovrätten anser dock att han varit oaktsam, och dömer honom därför för vållande till annans död.

Straffet blir villkorlig dom samt skadestånd till pojkens biologiska föräldrar om 30 000 kronor vardera.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons