Färre drunkningsolyckor även i juni

Olyckor • Publicerad 3 juli 2019
Fem personer drunknade i juni i år. Förra årets miste 24 personer livet i drunkningsolyckor under samma månad. Arkivbild.
Fem personer drunknade i juni i år. Förra årets miste 24 personer livet i drunkningsolyckor under samma månad. Arkivbild.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix / TT

Betydligt färre personer omkom i drunkningsolyckor i Sverige i juni i år jämfört med samma månad förra året, enligt Svenska Livräddningssällskapet (SLS).

Totalt miste fem personer livet i juni, jämfört med 24 personer i juni 2018.

Förra årets rekordvarma sommar, med högre temperaturer både i luften och i vattnet, ses som en trolig anledning till att drunkningsolyckorna var betydligt fler då, enligt SLS.

Även i maj var antalet olyckor med dödlig utgång betydligt färre än i fjol. I år miste sex personer livet i drunkningsolyckor, jämfört med 21 personer i maj förra året.

Totalt har 24 personer omkommit genom drunkningsolyckor 2019, jämfört med 62 personer under samma period 2018.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.