Annons

Fastställd dom för brutalt kennelrån

Brott • Publicerad 10 september 2019
Hovrätten över Skåne och Blekinge fastställer tingsrättsdomen för det grova kennelrånet i Skåne tidigare i år. Arkivbild.
Hovrätten över Skåne och Blekinge fastställer tingsrättsdomen för det grova kennelrånet i Skåne tidigare i år. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kennelägaren drabbades av frakturer på revben och ena foten när hon överfölls av maskerade personer en januarimorgon i år. Kvinnan bands med silvertejp innan rånarna lämnade hennes bostad i Skåne med sex valpar, som senare lades ut till försäljning.

Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge tingsrättens dom mot de två män – 27 och 35 år gamla – som åtalats för det brutala rånet. Den 27-årige mannen döms till fem års fängelse för grovt rån, men den nu 35-årige mannen frias från samma brottsanklagelse.

Annons

Precis som Kristianstads tingsrätt anser hovrätten att 35-åringen inte med tillräcklig säkerhet kan knytas till rånet, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Rätten var oenig. En nämndeman ville döma båda männen för grovt rån.

I tingsrätten dömdes en sambo till 27-åringen till villkorlig dom för häleri, men hon friades från anklagelsen om medhjälp till grovt rån. Två andra kvinnor dömdes också för häleri för att ha hanterat de stulna valparna på olika sätt.

Fem av sex valpar har hittats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons