Felande fartyg har lämnat hamnen utan lov

Olycka/Brott • Publicerad 12 oktober 2019
Fartyget på Göta älv fick teknikproblem, vilket ledde till att broar nödöppnades. Utsikt över älven från Götaälvbron. Arkivbild
Fartyget på Göta älv fick teknikproblem, vilket ledde till att broar nödöppnades. Utsikt över älven från Götaälvbron. ArkivbildFoto: Adam Ihse/TT

Det lastfartyg som inte lyckades sänka farten på väg söderut på Göta älv under fredagen har efter incidenten lämnat hamnen utan lov, rapporterar P4 Göteborg.

Det 88 meter långa fartyget fick fel på styrningen och skulle vänta på att bli inspekterat. Enligt Pekka Piirainen på Transportstyrelsen har befälhavaren på båten kastat ankaret utan att ha fått klartecken att köra.

– Vi har ett fartyg som inte fått godkännande att lämna på grund av ett tidigare problem. Vi misstänker att fartyget har gått utan att ha koll på sitt huvudmaskineri, säger Pekka Piirainen till radion.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.