Annons

Felix Sandman: Mitt bästa år hittills

Melodifestivalen. Nytt album. Stor roll i en ny Netflix-serie. Mer skådespelarjobb.
Det händer mycket runt Felix Sandman nästa år.
Tv • Publicerad 3 december 2019
Felix Sandman har många järn i elden framöver. Förutom att spela en av de bärande rollerna i norska Netflixserien "Hjem til jul" tävlar han också i Melodifestivalen och släpper en platta. Arkivbild.
Felix Sandman har många järn i elden framöver. Förutom att spela en av de bärande rollerna i norska Netflixserien "Hjem til jul" tävlar han också i Melodifestivalen och släpper en platta. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby
Felix Sandman och Ida Elise Broch i Netflixserien "Hjem til jul". Pressbild.
Felix Sandman och Ida Elise Broch i Netflixserien "Hjem til jul". Pressbild.Foto: Netflix
Hanna Ardéhn och Felix Sandman med priset för årets drama som gick till tv-serien "Störst av allt" på Kristallengalan i augusti. Arkivbild.
Hanna Ardéhn och Felix Sandman med priset för årets drama som gick till tv-serien "Störst av allt" på Kristallengalan i augusti. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Felix Sandman tävlar också i Melodifestivalen nästa år. Arkivbild.
Felix Sandman tävlar också i Melodifestivalen nästa år. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Tv-serien är norsk och heter ”Hjem til jul” ("Home for Christmas") och har premiär på Netflix den 5 december. Huvudpersonen, 30-åriga Johanne (Ida Elise Broch), känner sig pressad av sin familj att skaffa en pojkvän. Hon ljuger om att hon har träffat någon och lovar att ta med denne till familjens årliga julmiddag.

Eftersom det är början av december har hon ont om tid att hitta en lämplig man – hon ger sig ut på dejtingsajter där hon bland annat möter en 18-årig svensk, spelad av Felix Sandman. Resultatet blir det mest tillfredsställande sex Johanne någonsin har haft – men kan en 30-årig kvinna verkligen ha en varaktig relation med en tolv år yngre man?

"Motsatta är vanligt"

Annons

– Det motsatta är ju vanligt på film, konstaterar Felix Sandman när TT möter honom i Oslo inför seriens lansering.

– Jag har kompisar som varit med äldre kvinnor. Det är så vanligt att man skildrar äldre män med yngre kvinnor. Det är väldigt kul att vi kan skildra det från andra hållet.

Serien är regisserad av Per Olav Sörensen, som regisserade den svenska Netflix-serien ”Störst av allt”, där Felix gjorde filmdebut.

– När han frågade om jag ville vara med här, var det självklart att jag tackade ja. Han sätter sig in i allt, han diskuterar karaktärerna, han är bra på att improvisera. Som i sexscenen vi gjorde, det var väldigt roligt, vi diskuterade vad vi kunde använda oss av i rummet.

Felix rollfigur i ”Home for Christmas” liknar den i ”Störst av allt” i det att båda är rikemanssöner.

– Fast den här killen har någonting mer, och han vill visa det för Johanne. Som när han lagar en gigantisk frukost till henne – min flickvän sade ”varför får jag aldrig sådana frukostar”.

"Ligger nog lågt"

Framför sig har Felix Sandman nu flera roller – men han vill inte berätta om projekten ännu.

– Film eller tv? Jag ligger nog lågt med att berätta om det också ännu.

– Jag har alltid haft skådisdrömmar, och jag vill göra stora roller, gärna på engelska. Jag är ett stort filmfan, jag kollar alltid på film. Favoriter? Leonardo DiCaprio och Christopher Nolan – så jag säger ”Wolf of Wall Street” och ”The Dark Knight”.

Så har han också en ”liten” musikkarriär att tänka på, med ett deltagande i 2020 års Melodifestival närmast.

Annons

– Jag jobbar så mycket med det som det behövs. Det händer ju saker hela tiden, jag kan inte stanna upp för schlagern. Men det är skitkul. Jag har också ett album klart, som kommer i sommar och som har med Mellolåten. Jag skrev den i LA och kände direkt att det var något för Mellon.

Och vad händer om du skulle vinna den svenska finalen?

– Jag vet inte. Då får jag planera. Jag hoppas att skådespeleriet och musiken går att kombinera. Jag tror jag klarar av att göra båda.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons