Annons

Fertilitetsklinik i USA bytte ut makes sperma

USA • Publicerad 7 augusti 2019
På bilden syns en behållare för att frysa ner ägg på en fertilitetsklinik i Stockholm. Arkivbild.
På bilden syns en behållare för att frysa ner ägg på en fertilitetsklinik i Stockholm. Arkivbild.Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Ett par i Ohio i USA har stämt en fertilitetsklinik för att den bytt ut makens sperma mot någon annan persons i samband med att hustrun genomgick fertilitetsbehandling 1994.

Paret upptäckte så sent som i år att maken inte var biologisk far till parets dotter, i samband med att familjen dna-testade sig med hjälp av ett släktforskningsföretag i slutet av 2018, skriver .

Annons

I februari kom svaret på dna-testet som visade att dottern inte var släkt med pappan. Ett faderskapstest bekräftade resultatet.

– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att julklappen som bestod i att dna-testa min familj skulle avslöja detta missbruk av vårt förtroende av samma personer som vi vände oss till för att få hjälp, säger maken Joseph Cartellone vid en presskonferens.

Det är oklart vems sperma som kliniken använde i stället för Joseph Cartellones. Paret säger att de tror att dotterns biologiska pappa finns bland en handfull män, däribland någon som arbetade på sjukhuset där hustrun behandlades.

Sjukhuset har inte kommenterat ärendet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons