Filmstaden öppnar Imax-biograf i Göteborg

Film • Publicerad 5 oktober 2019
Filmstaden satsar på Imax i Göteborg. På bilden syns kedjans salong i Mall of Scandinavia i Solna. Arkivbild.
Filmstaden satsar på Imax i Göteborg. På bilden syns kedjans salong i Mall of Scandinavia i Solna. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Filmstaden satsar på filmvisning i storformat. Den 7 oktober startar biografkedjan bygget av sin första Imax-salong i Göteborg, på Filmstaden Bergakungen, meddelar kedjan i ett pressmeddelande.

"Vi har längtat lika mycket som publiken till den dag då vi kan välkomna dem till ytterligare en Imax-salong på Filmstaden och nu ser vi fram emot att kunna göra det inom kort", säger Filmstadens marknadsdirektör Helena Eklund, enligt pressmeddelandet.

Den nya salongen beräknas stå klar om "några månader".

Imax är ett filmformat skapat av Imax corporation, som kan spela in och visa upp rörlig bild på riktigt stora dukar med bättre upplösning än konventionella system.

Filmstaden, tidigare SF bio, öppnade landets första Imax-salong för kommersiell långfilm i Mall of Scandinavia i Solna 2015. Kedjan var dock inte först att introducera tekniken i Sverige, då Cosmonova på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm öppnade en kupolformad Imax-biograf redan 1992.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.