Annons

Finsk ren på väg – tolv soldater till sjukhus

Finland • Publicerad 11 september 2019
En ren som gav sig upp på en väg i finska Lappland orsakade en trafikolycka under en militärövning och tolv militärer skickades till sjukhus. Arkivbild.
En ren som gav sig upp på en väg i finska Lappland orsakade en trafikolycka under en militärövning och tolv militärer skickades till sjukhus. Arkivbild.Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/AP/TT

En ren på strövtåg orsakade en trafikolycka vid en militärövning i finska Lappland på tisdagen och tolv soldater fick föras till sjukhus.

"Ett Pasi-trupptransportfordon krockade med det framförvarande som girade för att undvika en ren", skriver militären i ett uttalande.

Annons

Totalt färdades 28 personer i de båda fordonen. Ännu dagen efter olyckan är fem av militärerna kvar på sjukhus för observation. Resterande soldater har återgått till övningen.

Det finns omkring 340 000 renar i finska Lappland och de utgör en fara för vägtrafiken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons