Fjärde raka för Schweiz

Ishockey • Publicerad 15 maj 2019
Schweizaren Nico Hischier gör 2–0 på Norge.
Schweizaren Nico Hischier gör 2–0 på Norge.Foto: Ronald Zak/AP/TT

Fjolårsfinalisten Schweiz tog fjärde raka segern i ishockey-VM efter 4–1 över Norge.

Schweizarna tog ledningen i den första perioden genom Andres Ambuhl. Och 2017 års NHL-draftetta Nico Hischier, New Jersey, ökade på i mittperioden till 2–0 sedan förre HV-forwarden Kevin Fiala, Minnesota, spelat fram.

I sista perioden gjorde Gregory Hofmann det tredje målet innan Ambuhl satte sitt andra mål för kvällen fram till 4–0. Tobias Lindström reducerade för Norge som åkte på fjärde raka förlusten.

Schweiz, som föll mot Sverige i fjolårets VM-final efter straffar, har hittills mött de sämre lagen och avslutar gruppspelet med matcher mot Sverige, Ryssland och Tjeckien.

Ryssland hade – precis som Tre Kronor häromdagen – lekstuga med Italien. När ryssarna skojat färdigt stod det 10–0 på resultattavlan. Extra kul hade storstjärnan Alexander Ovetjkin som gjorde sitt första mål i mästerskapet.

I grupp A gjorde USA 6–3 på Storbritannien och Tyskland tog fjärde raka segern efter två sena mål som gav 3–2 mot Slovakien.