Fler läktare stängs – DC-match i Japan drabbad

Tennis Artikeln publicerades
Japanske tennisettan Kei Nishikori. Arkivbild.
Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT
Japanske tennisettan Kei Nishikori. Arkivbild.

Oron för coronaviruset fortsätter.

Nu tvingas OS-värdnationen Japan att spela inför tomma läktare i tennisens Davis Cup.

Det är Japans hemmamatch mot Ecuador i nästa vecka som påverkas. I ett uttalande skriver arrangören att kvalmötet i Miki i västra Japan ska spelas utan publik, det senaste idrottsevenemanget i landet som påverkas av coronaviruset, fem månader före OS i Tokyo.

Beslutet kommer bara en dag efter att Japans inhemska fotbollsliga, J-League, valt att skjuta upp alla matcher till mitten av mars.

Japanske tennisettan Kei Nishikori är tänkt att spela matcherna i Miki den 6–7 mars och kommer därmed att spela för första gången sedan US Open förra året efter en skada. Men det blir inför tomma läktare och publiken kommer att få sina biljetter återbetalda.

Vinnaren är klar för världsfinalen i Madrid i november.

Spridningen av coronaviruset har lett till att många idrottstävlingar i Japan skjutits upp, något som väckt oro för att utbrottet ska påverka OS som invigs den 24 juli. Arrangören har dock sagt att "förberedelserna för spelen fortsätter som planerat".

Dick Pound, ledamot i Internationella olympiska kommittén (IOK), sade häromdagen att det snarare handlar om att ställa in OS än att flytta evenemanget om man bedömer att det inte går att garantera ett säkert sommarspel, och att ett beslut bör fattas senast i maj.

Samtidigt har Japans sumobrottningsförbund kallat till krismöte för att besluta om man ska genomföra en större tävling i Osaka i västra Japan, planerad att börja nästa söndag.