Fler reste med SAS

Ekonomi • Publicerad 7 oktober 2019
Svag kronan dämpar efterfrågan på interkontinentala resor från Skandinavien, enligt SAS. Arkivbild
Svag kronan dämpar efterfrågan på interkontinentala resor från Skandinavien, enligt SAS. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Antalet passagerare som reste med SAS i september i år ökade till 2,9 miljoner, en ökning med 3 procent jämfört med samma period i fjol, enligt SAS.

Den så kallade kabinfaktorn, som mäter hur välfyllda flygplanen är, sjönk 0,4 procentenheter till 78,7 procent. Men intäkterna per passagerarkilometer steg 1 procent.

"I samtliga tre skandinaviska länder ökade efterfrågan på inrikesresor, mätt i passagerarkilometer. Ökningen uppgick till 6,3 procent, där Norge uppvisade den starkaste tillväxten", skriver SAS.

Samtidigt har den svaga svenska kronan och geopolitisk osäkerhet enligt SAS dämpat efterfrågan på interkontinentala resor, till och från Skandinavien.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.