Annons

Fler väljare tror på Merkels regering

Ekonomi • Publicerad 5 september 2019
En stor majoritet av de tyska väljarna vill att förbundskansler Angela Merkel sitter kvar till 2021. Arkivbild
En stor majoritet av de tyska väljarna vill att förbundskansler Angela Merkel sitter kvar till 2021. ArkivbildFoto: Jens Meyer AP/TT

Nästa tre av fyra tyska väljare tror att förbundskansler Angela Merkels koalitionsregering kommer att hålla mandatperioden ut, till 2021, enligt en väljarenkät gjord av mätinstitutet FGW för tv-kanalen Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF).

Av de 1 270 väljarna som tillfrågats i enkäten uppger 72 procent att de räknar med att koalitionen håller, vilket kan jämföras med en nivå på 60 procent i föregående undersökning i juni.

Annons

En ännu större andel, 73 procent av de tillfrågade, tycker att det vore bra om Angela Merkel blir kvar som förbundskansler under hela mandatperioden.

Väljarnas ökade tilltro för koalitionsregeringen är ett välkommet besked för regeringen sedan både Merkels parti, kristdemokratiska CDU, och det socialdemokratiska koalitionspartiet SPD, pressats hårt i två lokalval i östra Tyskland i helgen.

Enkäten genomfördes måndag–onsdag, det vill säga dagarna efter lokalvalen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons