Annons

Flygvärdinna smittades av mässling och dog

USA • Publicerad 14 augusti 2019
Flygvärdinnan jobbade på det israeliska flygbolaget El Al. På bilden syns bolagets flygplan på Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.
Flygvärdinnan jobbade på det israeliska flygbolaget El Al. På bilden syns bolagets flygplan på Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.Foto: Ariel Schalit/AP/TT

En israelisk flygvärdinna har avlidit sedan hon smittats av mässling under en flygning mellan New York och Tel Aviv i slutet av mars, skriver .

Den 43-åriga kvinnan drabbades av de vanliga mässlingsymtomen – hög feber och hudutslag – strax efter det att hon landat. Hon lades in på sjukhus och har legat i koma under större delen av den tid som hon vårdats.

Annons

Flygvärdinnan hade inte fullgott skydd mot sjukdomen eftersom hon endast tagit den första av två doser vaccin, rapporterar israeliska medier.

Mässlingsfallen i världen har nästan tredubblats under årets första sju månader jämfört med samma period i fjol. Sammanlagt handlar det om drygt 360 000 fall under januari–juli 2019, enligt Världshälsoorganisationen som varnar för riskerna med att sprida felaktig information om vacciner, skriver AFP.

Den så kallade anti-vaccinrörelsen har vuxit i styrka på senare tid, delvis genom att felaktigt påstå att det finns ett samband mellan mässlingsvaccin och autism bland barn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons