Annons

Förbundet får förlängd svarstid i DO-fall

Fotboll • Publicerad 6 augusti 2019
DO uppmanar Svenska fotbollsförbundet att berätta om ersättningsnivåerna för spelarna i dam- och herrlandslagen. Arkivbild.
DO uppmanar Svenska fotbollsförbundet att berätta om ersättningsnivåerna för spelarna i dam- och herrlandslagen. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Svenska fotbollförbundet får mer tid att formulera ett svar på en DO-anmälan om misstänkt diskriminering i ersättningen för spelarna i dam- och herrlandslagen. Tidigare gällde den 16 augusti.

– Det är ett omfattande arbete som måste göras kring de frågeställningar vi har fått, så vi har fått en förlängd svarstid till den 6 september. Vi jobbar med det nu helt enkelt, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till .

Annons

Diskrimineringsombudsmannen har uppmanat SvFF att beskriva vad som står i avtalen mellan förbundet och landslagen. Det har man tidigare inte velat göra med hänvisning till sekretess.

– Vi kommer naturligtvis att återkoppla till DO på ett korrekt och bra sätt, säger Sjöstrand till SVT Sport.

Om DO anser att det har förekommit diskriminering kan de som yttersta konsekvens ta ärendet till domstol, enligt SVT. Myndigheten har själv ingen makt att straffa förbundet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons