Annons

Silbersky: "Van att uppträda inför publik"

Stämningen blev periodvis irriterad i rättssalen när Asap Rocky förhördes.
Asap Rocky • Publicerad 1 augusti 2019
Asap Rocky förhördes under rättegångens andra dag. Arkivbild.
Asap Rocky förhördes under rättegångens andra dag. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP

Asap Rocky svarade lugnt på frågorna, när han under rättegångens andra dag frågades ut om den misshandel han och två andra män misstänks för.

– Han är van att uppträda inför publik och är van vid hur han ska lägga orden. Vad jag har uppfattat har han gjort ett hyfsat gott intryck. Om det sedan är sanningen eller inte han berättar, det är en helt annan sak, säger Leif Silbersky.

Annons

Även åklagaren Daniel Suneson gjorde ett gott intryck under förhöret med Asap Rocky, enligt Leif Silbersky:

– Han arbetar professionellt, är påläst, lugn och behärskad, och han kan sina saker.

"Visa respekt"

Däremot var stämningen i rättssalen betydligt mer irriterad under den andra rättegångsdagen, jämfört med den första.

Vid ett tillfälle röt målsägarbiträdet Magnus Strömberg ifrån mot försvaret, enligt honom hånlog Asap Rockys advokat när Strömberg ställde frågor till artisten.

– Jag vet inte om det ligger något i det. Det kan vara så att man har övertolkat ett leende som inte var ett hånleende, det har jag ingen uppfattning om. Men man ska visa alla respekt, säger Leif Silbersky.

"Hävda nödvärn"

Asap Rocky har medgett att han har använt våld mot den 19-årige målsäganden, men han och de två andra männen som står anklagade för misshandel hävdar nödvärn.

– Det är viktigt för försvaret att visa att klienten har blivit utsatt för det som kallas för ett överhängande eller pågående angrepp, det är då man har rätt att hävda nödvärn, säger Ulrika Borg, brottsmålsadvokat och undervisare på Stockholms universitet.

Tidigare under dagen förhördes 19-åringen. Då frågade bland annat Asap Rockys advokat hur 19-åringen tror att det känns att få knytnävsslag av någon som bär de två ringar som 19-åringen har på sina fingrar. Enligt Ulrika Borg är syftet med frågorna att visa på att Asap Rocky utsatts för något som ger honom rätt att hävda nödvärn.

– Just nu är han ute efter att få täckning för det hans klient säger, för att sedan få den berättelsen att överensstämma med målsägandens berättelse, säger Ulrika Borg.

Jenny Rydberg/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons