Frankrike kan införa invandringskvoter

Frankrike • Publicerad 7 oktober 2019
Frankrikes premiärminister Edouard Philippe under debatten i nationalförsamlingen, som är parlamentets underhus.
Frankrikes premiärminister Edouard Philippe under debatten i nationalförsamlingen, som är parlamentets underhus.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Frankrikes premiärminister Edouard Philippe öppnar för att införa invandringskvoter, framför allt för dem som söker sig till landet för att arbeta, skriver tidningen .

Under en debatt i den franska nationalförsamlingen säger Philippe att han inte är rädd för att överväga idén om kvoter, och att "man måste ha en pragmatisk inställning i relation till våra behov av arbetskraft".

Philippe säger också att det franska asylmottagandet är "mättat", och hänvisar till att asylansökningarna i Frankrike ökade med 22 procent mellan 2017 och 2018, rapporterar .

Debatten i nationalförsamlingen ska följas av en liknande debatt i senaten på onsdag. Debatterna har initierats av president Emmanuel Macron som nyligen flaggade för en skärpt migrationspolitik.

Invandringsfrågan har tagit större plats i den politiska debatten i Frankrike sedan proteströrelsen Gula västarna inledde sina veckovisa demonstrationer i slutet av förra året.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.