1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Frölunda favorit hos profilerna

Frölunda är stor favorit inför SM-finalserien mot Djurgården.
I alla fall om man får tro de experter som TT bett tippa finalserien. Sju av åtta tror nämligen att SM-guldet hamnar i Göteborg.
Rikard Grönborg är en av profilerna som tror på Frölunda i SM-finalserien mot Djurgården. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Rikard Grönborg, förbundskapten, Tre Kronor:

Frölunda är det laget som imponerat mest under slutspelet. Samtidigt är det fruktansvärt starkt av Djurgården att vinna den sjunde och avgörande semifinalen i Karlstad. Jag tror på 4–2 i matcher till Frölunda.

Ylva Martinsen, förbundskapten, Damkronorna:

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Jag tror Djurgården vinner med 4–3 i matcher. Stockholmslaget har den bästa lagmaskinen och en riktigt bra målvakt i Adam Reideborn.

Marie Lehmann, programledare/reporter, SVT:

Djurgårdens resa hittills är imponerande, men jag tippar 4–2 i matcher till Frölunda. Hemmaplan är en stor faktor. Även om det var Djurgården som vann i Göteborg senast, dessutom med stora siffror, så är det tre månader sedan.

Frölunda har fler spelare som är vana vid stora matcher – och att vinna dem.

Lena Sundqvist, kommentator/programledare, C More/TV4:

Frölunda vinner med 4–1 i matcher. Laget har sett ohyggligt stabilt och imponerande ut genom hela slutspelet och hunnit vila medan Djurgården åkt en tuff berg- och dalbana mot Färjestad. Frölunda är bättre på alla positioner och har både bredd, spets och gott om krafter kvar.

Sanny Lindström, expert C More/TV4, krönikör Expressen:

Frölunda vinner matchserien med 4–1. Göteborgarna har smugit under radarn stora delar av säsongen och har verkligen prickat in formen väl lagom till slutspelet. Sitter på en stabil defensiv och har numera fyra kedjor som alla är med och bidrar.

Malin Fransson, reporter/krönikör, Dagens Nyheter:

Frölunda går in i finalserien som favorit och jag tror att de pallar trycket. Så Frölunda vinner med 4–2. Göteborgslaget har prickat formen perfekt, och har inte behövt slösa för mycket energi på vägen fram till finalen.

Djurgården har blandat och gett bra insatser med svajiga under hela säsongen, så också i semifinalserien, men deras högstanivå är riktigt bra. Den här gången räcker det dock inte hela vägen mot ett konsekvent Frölunda.

Johan Rylander, reporter/krönikör, Göteborgs-Posten:

Jag tror att Frölunda byggt laget allra bäst – och har imponerat mest i både kvarten mot Malmö och i semifinalen mot ett starkt Luleå. Frölunda vinner, 4–1 i matcher.

Mattias Ek, reporter/krönikör, hockeynews.se:

Frölunda har haft enorm bra tajming med att pricka formtoppen. Dessutom tycks laget bli bättre för varje match som går i slutspelet. Djurgården lever mer på individens briljans och något tillspetsat – på Dick Axelssons dagsform. Oberäkneligheten är både dess styrka och svaghet.

Tips: 4–2 i matcher till Frölunda.