Annons

Misstänks ha fått betalt för att mörda vittne

Den 23-årige mannen var vittne till mordet på en 16-årig pojke i Malmö – två månader senare sköts han själv ihjäl.
Nu åtalas fyra män misstänkta för att ha fått betalt för att döda 23-åringen.
Brott • Publicerad 2 augusti 2019
En 23-årig man sköts den 30 mars 2017 ihjäl i Rosengård i Malmö. Nu åtalas fyra män för inblandning i mordet. Arkivbild.
En 23-årig man sköts den 30 mars 2017 ihjäl i Rosengård i Malmö. Nu åtalas fyra män för inblandning i mordet. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Misstanken är att de fyra männen skulle få 50 000 euro i betalning för att döda den 23-årige mannen, enligt åtalet som har lämnats in till Malmö tingsrätt.

Via filmer från övervakningskameror syns hur mördarna kommer till Ramels väg i Rosengård på moped den 30 mars 2017 och skjuter ihjäl 23-åringen med ett automatgevär och en pistol. Polisen har tidigare uppgett att offret var vittne till ett mord på en 16-årig pojke i samma stadsdel drygt två månader tidigare.

Annons

En 23-årig man anses ha hållit i automatgeväret och åtalas för mord. Den andre misstänkte skytten är fortfarande på fri fot.

Även en 28-årig man åtalas för mord. Han ska inte ha varit en av skyttarna, men han misstänks för att ha tagit emot uppdraget att döda 23-åringen mot betalning och planerat mordet, enligt stämningsansökan.

De två andra männen, 27 och 24 år gamla, åtalas för medhjälp till mord. En av dem har kört flyktbilen som skyttarna färdades i efter att de hade bränt upp mopeden.

Personen som är misstänkt för att ha beställt mordet är på fri fot, men är häktad i sin frånvaro misstänkt för anstiftan till brottet, skriver .

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons