Gais tränare får sparken

Efter en krisartad säsong och fem raka förluster får Gais tränare, tillika sportchef, Bosko Orovic sparken.
Fotboll • Publicerad 15 juli 2019
Gais tränare Bosko Orovic får sparken. Arkivbild.
Gais tränare Bosko Orovic får sparken. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Styrelsen har beslutat att "arbetsbefria" Orovic under de knappt sex månader som återstår av det gällande kontraktet, skriver Gais på sin hemsida.

Beslutet kom efter Gais femte raka förlust (1-5) mot Dalkurd på söndagen.

"Vi beklagar verkligen att vi hamnat här, men vårt beslut handlar främst om att ge Gais nya möjligheter att klara kontraktet i superettan", säger klubbens ordförande Jonas Andersson enligt pressmeddelandet.

Bosko Orovic avböjer att kommentera petningen:

– Jag har inga kommenterare. Jag vill ligga på det här några dagar innan jag kommenterar något, säger han till TT.

TT: Men kom beskedet oväntat för din del?

– Det är ingen idé att jag svarar på någonting för det ingår ju i helheten och det är bättre att jag väntar med att uttala mig i stället, säger Bosko Orovic.

Tills en efterträdare till Orovic har hittats tar assisterande tränaren Patrik Ingelsten över med hjälp av de två tidigare Gaisspelarna Lallo Fernandez och akademiansvarige Kenneth Gustafsson.

Samtidigt meddelar Jonas Andersson att tränaravskedet innebär ekonomiska svårigheter för klubben.

"Vi kommer under de närmaste dagarna att uppmana supportrar, partners och andra intressenter att bidra ekonomiskt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att säkra kontraktet i superettan", säger han i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.