Ganslandts "438 dagar" visas i Rom

Nöje • Publicerad 9 oktober 2019
Jesper Ganslandts "438 dagar" visas nu i Italien. Arkivbild.
Jesper Ganslandts "438 dagar" visas nu i Italien. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Jesper Ganslandts "438 dagar" har tagits ut till den prestigefyllda huvudsektionen under 14:e upplagan av filmfestivalen i Rom, Festa del Cinema di Roma, som pågår mellan 17 och 27 oktober. Filmen som bygger på Martin Schibbyes och Johan Perssons tid i ett etiopiskt fängelse får därmed sin internationella premiär.

"Jag har hela tiden drivits av att det här är en historia som behöver berättas, därför känns det väldigt roligt att filmen får den här internationella uppmärksamheten", säger Jesper Ganslandt i ett pressmeddelande.

I samma sektion som Ganslandt visas i år filmer som Martin Scorseses "The Irishman", "Judy" av Rupert Goold och "Downtown Abbey" av Michael Engler.

Tre av Jesper Ganslandts filmer har tidigare visats i Italien, under Venedigs filmfestival; "Farväl Falkenberg" (2006), "Apan" (2009) och "Blondie" (2012) som alla blev italienska kritikerfavoriter.

Festivalen i Rom arrangeras sedan 2006.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.