Annons

Gatukonstfestival presenterar konstnärer

Konst • Publicerad 9 augusti 2019
Astrid Sylwan är en av konstnärerna som medverkar på muralmålningsfestivalen Wall Street i Nacka.
Astrid Sylwan är en av konstnärerna som medverkar på muralmålningsfestivalen Wall Street i Nacka.Foto: Mikael Håfström

I september hålls för första gången muralmålningsfestivalen Wall Street i Nacka. Nu har festivalen presenterat nio av de totalt 20 konstnärer som medverkar.

Ett namn som sticker ut är Astrid Sylwan, som sedan sin examen i fri konst från Konstfack 2005 har tilldelats flertalet prestigefulla stipendier och ställt ut runt om i Norden. Hon är född i Belgien men numera bosatt och verksam i Stockholm.

Annons

Till festivalen kommer även Nelson Cekis från Chile, som skapat muralmålningar både i hemlandet och internationellt sedan 1992. Hans visuella konst är i dag en stor inspiration för den nya generationen gatukonstnärer i Sydamerika.

Medverkar gör även amerikanska BKFoxx, mexikanske Farid Rueda, danske Peter Birk, franska Kashink och polska Natalia Rak.

Och från Sverige, de Stockholmsbaserade konstnärerna Amara Por Dios, Holem och Idamaria Holmqvist.

Framöver kommer festivalen att presentera fler konstnärer. Wall Street pågår den 1–15 september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons