Golden State kvitterade i finalen: Stor seger

Förlust i den första finalmatchen i NBA och det såg länge mörkt ut för NBA-mästaren Golden State i den andra matchen.
Vändningen kom i andra halvlek och Kalifornienlaget slog Toronto med 109–104.
Basket • Publicerad 3 juni 2019
Torontos Fred VanVleet i närkamp med Golden States Klay Thompson.
Torontos Fred VanVleet i närkamp med Golden States Klay Thompson.Foto: Frank Gunn/The Canadian Press/AP/TT

Precis som i den första finalmatchen hade Golden State det inledningsvis svårt med skyttet. Hemmalaget Toronto skaffade sig tidigt ett litet övertag i matchen och drog ifrån i den andra perioden.

I tredje perioden vaknade Golden State, och det med besked. Med nära halva tredje perioden spelad hade besökarna gjort 18 poäng. Toronto noll.

Toronto gav sig dock inte och med mindre än halvminuten kvar att spela hade hemmalaget hämtat hem till ett underläge på bara två poäng, 104–106. Men efter att Golden States Andre Iguodala, med bara sju sekunder kvar, satte en trea blev försprånget för stort.

– Hans spel i andra halvlek var inspirerande, han gjorde ett fantastiskt jobb, säger Kerr om Iguodala, på presskonferensen.

Fler skador

Golden States center DeMarcus Cousins, som i förra matchen mot Toronto kom tillbaka efter en långdragen lårskada, spelade den här gången från start. Han fick över 27 minuter på plan och gjorde elva poäng, att jämföra med åtta minuter och tre poäng i förra matchen.

– Det känns toppen, säger Cousins om att vara tillbaka, under presskonferensen efter matchen och fortsätter:

– Men jag är inte nöjd än och ser fram emot match nummer tre.

Kevin Durant är fortsatt skadad och spelade inte. Dessutom lämnade Klay Thompson planen med vad som uppges vara en lårskada. Även Iguodala spelade med en benskada.

– Vi kämpar oss genom skadorna. Man måste spela, vilket kanske inte är särskilt smart. Men det är bara någon vecka kvar som man vill ta sig igenom och försöka hjälpa laget, säger Iguodala.

Leonard poängbäst

Trots att Thompson klev av blev han Golden States bäste poänggörare (25 poäng). Flest av alla gjorde däremot Torontos Kawhi Leonard – 34 poäng.

Golden States svensk, Jonas Jerebko, spelade drygt sex minuter, gjorde två poäng och noteras för två returer.

Lagen möts nästa gång natten mot torsdag svensk tid, då finalserien fortsätter på Golden States hemmaplan i Oakland.