Göteborg vann toppmöte i cuppremiären

Det blev seger för Göteborg mot Linköping när två av damallsvenskans bästa lag möttes i den första omgången av Svenska cupens gruppspel.
Nilla Fischer blev utvisad när Linköping jagade kvittering.
Fotboll • Publicerad 23 februari 2020
Emma Koivisto gjorde ett av målen i Göteborgs cupseger mot Linköping.
Emma Koivisto gjorde ett av målen i Göteborgs cupseger mot Linköping.Foto: Adam Ihse/TT

Göteborg tog ett stort steg mot kvartsfinal i cupen i och med segern med 3–1 mot Linköping.

Linköpings tidigare spelare Filippa Angeldahl, som har gått till just Göteborg inför den här säsongen, fick göra sitt första mål för sin nya klubb när hon satte ledningsmålet på straff strax före halvtidspausen, skriver Göteborgs-Posten.

Angeldahl tog plats på mittfältet i ett Göteborg som tog över mer och mer i den andra halvleken. Emma Koivisto satte 2–0 efter fem minuter och tio minuter senare utökade Natalia Kuikka ledningen till 3–0.

Däremellan blev Linköpingsbacken Nilla Fischer utvisad efter att ha fällt Göteborgs anfallare Pauline Hammarlund i ett friläge.

Med bara tio spelare på planen kunde Linköping inte komma tillbaka även om Stina Blackstenius fick göra ett tröstmål mot slutet.

I nästa omgång den 15 mars möter Göteborg Växjö på bortaplan, medan Linköping åker till Vittsjö. Det bästa laget i varje grupp går till semifinal.