Annons

Gotlands konstmuseum stängs

Museer • Publicerad 12 september 2019

Gotlands museum stänger sitt konstmuseum på Sankt Hansgatan i Visby uppger . Klimatet inomhus är så dåligt att konstverk blivit skadade. Samtidigt saknas pengar till nödvändiga investeringar.

– Det är ett undermåligt klimat. Det är oerhört viktigt i museisammanhang och utställningssammanhang att man har rätt ventilation, rätt fuktighet och rätt förutsättningar, säger museichefen Susanne Thedéen till P4 Gotland.

Annons

Konstmuseet ligger en byggnadsminnesmärkt före detta skola. I vintras tömde personalen övervåningen och den äldre konsten visade sig då ha blivit skadad. Dessa konstverk restaureras just nu.

Konstmuseet är en del av Gotlands museum och enligt Susanne Thedéen kan konsten i framtiden eventuellt visas i fornsalen som är en svalare byggnad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons