Annons

Graffitikonstnär nekas delta på konstfestival

Den internationella muralmålningsfestivalen Wall Street Nacka har avbokat graffitikonstnären Huge, rapporterar .
Konst • Publicerad 5 september 2019
Graffitikonstnären Daniel Fahlström, känd som Huge. Pressbild.
Graffitikonstnären Daniel Fahlström, känd som Huge. Pressbild.Foto: Pressbild

Arrangören anger som skäl att Huge, vars riktiga namn är Daniel Fahlström, står för en konst som inte passar in på festivalen.

– Huge jobbar ju ganska mycket med text. Hans konstnärskap baseras ju på det. Utifrån den kontext som Wall Street Nacka befinner sig i så valde vi andra konstnärer, säger Fredrika Friberg, stadskreatör i Nacka kommun, till Kulturnyheterna.

Annons

Daniel Fahlström, som är bosatt i Nacka, fick i början av året frågan om att medverka på festivalen. För några veckor sedan fick han veta att hans medverkan har ställts in.

– Jag har fått en förklaring och det ska tydligen vara att om man googlar man mitt namn så förknippas jag med graffiti, säger han till Kulturnyheterna.

Wall Street Nacka anger på sin att konstnärliga värden som exempelvis "mästerligt", "för det goda samhället" och "visdom" ska styra innehållet på festivalen, medan exempelvis "rebelliskt", "protest mot dåliga samhället" och "subkultur" är värden som ska hållas utanför.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons