Annons

Greta Thunberg hyllas i Clintons nya bok

Litteratur • Publicerad 7 augusti 2019
Mor och dotter Hillary och Chelsea Clinton ger tillsammans ut en bok om inspirerande kvinnor. Arkivbild.
Mor och dotter Hillary och Chelsea Clinton ger tillsammans ut en bok om inspirerande kvinnor. Arkivbild.Foto: David Goldman/AP/TT

Hillary Clinton och dottern Chelsea skriver på en bok tillsammans. Den heter "The book of gutsy women" och ska handla om över 100 kvinnor som inspirerat den före detta presidentkandidaten och presidentdottern – bland andra klimataktivisten Greta Thunberg, skriver .

"Var och en av de här kvinnorna har kämpat och vunnit segrar som banat väg för oss alla. Boken är en fortsättning på ett samtal som jag och Chelsea har haft ända sedan hon var flicka", säger Hillary Clinton i ett uttalande.

Hillary Clinton skrev senast boken "What happened", om varför hon förlorade presidentvalet 2016. Chelsea Clinton har tidigare gett ut "She persisted", en bilderbok om amerikanska kvinnor som förändrat världen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons