Hagelin matchhjälte – sänkte sin gamla klubb

Ishockey Artikeln publicerades
Carl Hagelin sänkte sin gamla klubb Pittsburgh med två mål för sitt nuvarande lag Washington. Arkivbild.
Foto: Nick Wass/AP/TT
Carl Hagelin sänkte sin gamla klubb Pittsburgh med två mål för sitt nuvarande lag Washington. Arkivbild.

Carl Hagelin är en sann Penguins-hjälte med två Stanley Cup-titlar.

Hemma mot sitt gamla lag visade svensken att släkten är värst när han sänkte Pittsburgh med två mål för sitt Washington.

Capitals vann med 5–3 hemma i Capitol One Arena.

I en såväl målrik som svängig tillställning, där svenskpoängen flödade, var det till sist Washington som gick segrande ur hemmamötet med Pittsburgh.

Första blågula inslaget i poängprotokollet kom när Patric Hörnqvist kvitterade för gästerna, när han i den andra perioden tog ner ett skott från Kris Letang framför målet och satte pucken upp i nättaket.

Bara 26 sekunder senare hade Pittsburgh vänt på matchen efter att Sidney Crosby gjort 2–1 – men sedan svängde det åt andra hållet i den tredje perioden.

Framspelad av Nicklas Bäckström kvitterade Tom Wilson till 2–2 och kort därpå var det dags för en annan svensk att visa framfötterna.

Carl Hagelin, som vann Stanley Cup två år i följd med Pittsburgh 2015–2016 och 2016–2017, satte sitt sjätte mål för säsongen när han tryckte in en retur mot sitt gamla lag och ordnade 3–2.

31-åringen från Södertälje firade vilt på isen – och skulle få anledning att jubla igen.

Däremellan hann dock Jevgenij Malkin, på ett mycket elegant sätt, göra 3–3 efter att ha tunnlat John Carlson och sedan förvaltat ett friläge – bara för att kort därpå se TJ Oshie sätta det matchavgörande 4–3-målet för Washington.

Sista ordet? Det fick dock Carl Hagelin som satte 5–3 i tomt nät, serverad av landsmannen Nicklas Bäckström. Den målgivande passningen var "Bäckis" 39:e för säsongen och totalt är han uppe i 50 poäng.

Carl Hagelin har nu gjort sju mål och 14 assist på 51 matcher i NHL.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel antal målgivande passningar och poäng för Nicklas Bäckström, samt fel antal matcher för Carl Hagelin.