Annons

Skottland nästa stopp för piggare Hedwall

Inte ett resultat hon hade hoppats på, men känslan var positiv. Den tar hon med sig till Scottish Open utanför Edinburgh.
Där tänker Caroline Hedwall spela in sig i Europalaget till Solheim Cup i september.
Golf • Publicerad 4 augusti 2019
Caroline Hedwall tar nya tag i Scottish Open i nästa vecka. Arkivbild
Caroline Hedwall tar nya tag i Scottish Open i nästa vecka. ArkivbildFoto: Charlie Neibergall/AP/TT

Hostattackerna kommer inte lika ofta och både kroppen och knoppen känns piggare efter fyra veckors förkylningsplågor.

Det går åt rätt håll även spelmässigt, men går det tillräckligt fort och långt?

Annons

Till raden 74–68-74 lades 71 i British Open och totalt 287 slag på The Marquess' Course. Det gav delad 44:e plats. Årets femte och sista major är inget minne som lär poppa upp när Hedwall framöver får frågor om karriärens höjdpunkter i de stora tävlingarna.

Det är inte heller veckan i Woburn som tar henne tillbaka till Skottland och mötet med USA om fem veckor – om hon nu tar sig dit.

Ingen större ängslan

De fyra rundorna i Woburn gav inga poäng på Solheim Cup-rankningen, på vilken hon inför British Open låg som tvåa bland de tre från Europatouren som automatiskt får en plats i Catriona Matthews lag.

Men Hedwall verkar inte känna någon större ängslan. Kommer hon med så kommer hon med. Det är helt och hållet resultaten som avgör.

– Jag får försöka göra en så bra vecka som möjligt. Mer kan jag inte göra, säger hon.

I Scottish Open i North Berwick öster om Edinburgh väntar en linksbana med allt vad en sådan kan bjuda på i fråga om väder och vind.

– Jag slår bollen bra och jag tar järnen fint. Det är en fördel när det börjar blåsa ordentligt. Det känns positivt och jag tar med mig mycket härifrån. Det är bara att köra, säger Hedwall.

Chansningen gick inte hem

Spelet är helt okej, till och med riktigt bra emellanåt. Men Hedwall blandar fortfarande lite för mycket och de sista 18 hålen på söndagen var bitvis en stilstudie i det ämnet. Första nio hålen innehöll tre bogeys och två birdies varpå hon bjöd på tre birdies fram till och med det 15:e hålet, ett par fem.

Med minus två totalt där bäddade hon för en avslutning som kunde ha inneburit några kliv i resultatlistan.

I stället väntade en dubbelbogey efter utflykter ute bland träden.

Annons

– Jag tog en chansning och den gick inte hem, men annars kom jag tillbaka bra (ny birdie på 17:e). Jag slog några fantastiska järnslag. Jag har spelat bra, trots allt.

Tungt för Ström

Linnea Ström, tredje svenska efter Hedwall och Anna Nordqvist att klara kvalgränsen, får nog sikta på Solheim Cup 2021.

22-åringen kan visserligen sälla sig till kandidaterna som en av de fyra spelare kaptenen Matthew får ta ut – men då krävs en riktig fullträff i North Berwick. Hennes avslutning i Woburn övertygade inte. Ännu en 74-runda gav totalt 292 slag, fyra över par och delad 64:e plats.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons