Hon blir ny direktör för Sveriges Körförbund

Musik • Publicerad 14 oktober 2019
Sveriges Körförbund verkar för att främja förutsättningarna för amatörkörer runt om i landet. Genrebild.
Sveriges Körförbund verkar för att främja förutsättningarna för amatörkörer runt om i landet. Genrebild.Foto: JANERIK HENRIKSSON/ TT

Karin Eklundh blir ny förbundsdirektör för Sveriges Körförbund, hon tillträder tjänsten den 1 december och efterträder Kerstin Fondberg som går i pension vid årsskiftet.

I dagsläget leder Karin Eklundh Sångsällskapet NS och Campus Gotlands kammarkör, hon undervisar även på Campus Gotland och på Uppsala universitet. Hon ses som en av landets främsta körprofiler och är sedan tidigare ordförande för Sveriges Körförbund.

"Att arbeta för en av våra största folkrörelser genom att värna och stärka körsången både regionalt och nationellt är ett uppdrag jag brinner för i djupet av mitt hjärta", säger Karin Eklundh i ett pressmeddelande.

Sveriges Körförbund är en medlemsorganisation för landets körer och körsångare, med ungefär 330 körer och 13 000 sångare som medlemmar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.