Mördade sin fru i Hökarängen – dom fastställs

Brott • Publicerad 10 juli 2019
Polisens avspärrningar i skogspartiet där kvinnan hittades död 2016. Arkivbild.
Polisens avspärrningar i skogspartiet där kvinnan hittades död 2016. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Svea hovrätt fastställer domen mot den 41-årige man som tidigare dömts i Södertörns tingsrätt för mordet på sin unga hustru i Hökarängen i södra Stockholm våren 2016. Straffet på 18 års fängelse kvarstår därmed, och mannen ska utvisas från Sverige.

Kvinnan kom till Sverige 2015 och anmälde sig då som ensamkommande från Afghanistan och hamnade på ett HVB-hem i Hökarängen. Egentligen var hon gift med den då 38-årige afghanske mannen, som var bosatt i Småland.

Den 17 mars 2016 försvann kvinnan och hittades död två månader senare, nedgrävd i ett skogsområde i Hökarängen. Utredningen har visat att kvinnan mått mycket dåligt de sista månaderna i livet, och att hon var rädd för mannen.

Han var i sin tur mycket kontrollerande mot kvinnan. Samma dag som hon försvann försökte han ringa henne över 200 gånger innan de möttes upp i Hökarängen. Efter det mötet gjorde han inget mer försök att kontakta henne. Han nekar dock till att ha mördat kvinnan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.