IFK Göteborg överklagar Nygren-böter

Fotboll • Publicerad 14 oktober 2019
Benjamin Nygren gör mål på straff mot Helsingborg i allsvenskan i våras. IFK Göteborgs bötfälldes efter hans övergång till Genk, men har överklagat beslutet.
Benjamin Nygren gör mål på straff mot Helsingborg i allsvenskan i våras. IFK Göteborgs bötfälldes efter hans övergång till Genk, men har överklagat beslutet.Foto: Adam Ihse/TT

IFK Göteborg överklagar bötesstraffet som klubben fått av Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd efter Benjamin Nygrens övergång till belgiska Genk i somras.

– Vi anser att vi har gjort rätt. Det är inga konstigheter, säger Max Markusson, klubbdirektör i "Blåvitt", till Göteborgs-Posten.

Klubben dömdes av disciplinnämnden att betala 350 000 kronor i böter. Det grundades dels på bedömningen att en agent använts vid övergången, trots att Nygren var yngre än 18 år, och dels på att ett förmedlaravtal skickats in för sent.

IFK Göteborg medger att avtalet inte skickades in i tid, och hänvisar till ett administrativt misstag.

Men gällande själva övergången anser "Blåvitt" att man gjort rätt, eftersom den registrerades efter Benjamin Nygrens 18-årsdag. Klubben tycker att regelverket om detta är illa formulerat.

Överklagan görs till Riksidrottsnämnden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.