Annons

It-bolag ledde uppgång på Wall Street

Börs • Publicerad 5 september 2019
Bred uppgång på New York-börsen. Arkivbild.
Bred uppgång på New York-börsen. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP-TT

Börserna i New York steg på torsdagen. Signaler om en förestående nedtrappning i det amerikansk-kinesiska handelskriget ingöt mod i investerarna. Representanter för Kinas handelsdepartement uppgav att de i mitten av september tillsammans med sina amerikanska kolleger kommer att fastställa principerna för de kommande förhandlingarna.

Mest steg it-bolagen vars sektorindex ökade 2,1 procent. Även finansbolagens index klättrade drygt 2 procent.

Annons

Oljejätten Exxon steg 1,5 procent sedan bolaget enligt Reuters källor beslutat att sälja sina tillgångar i Norge, där Exxon verkat mer än ett sekel. Priset på företagets samlade norska olje- och gastillgångar uppgår till 4 miljarder dollar, motsvarande nästan 39 miljarder kronor.

Dow Jones industriindex steg 1,4 procent, Nasdaqs kompositindex ökade 1,8 procent och det breda S&P 500-indexet klättrade 1,3 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons