Annons

Italien utreder misstänkt terrorfinansiering

Italien • Publicerad 7 september 2019
Medlemmar i den syriska jihadistalliansen Jabhat al-Nusra. Organisationen kallar sig numera för Hayat Tahrir al-Sham och har bland annat kopplingar till terrornätverket al-Qaida. Italienska åklagare misstänker att pengar skickas från Italien till gruppen. Arkivbild.
Medlemmar i den syriska jihadistalliansen Jabhat al-Nusra. Organisationen kallar sig numera för Hayat Tahrir al-Sham och har bland annat kopplingar till terrornätverket al-Qaida. Italienska åklagare misstänker att pengar skickas från Italien till gruppen. Arkivbild.Foto: 

Italienska åklagare har utfärdat arresteringsorder efter tio personer misstänkta för att vara delaktiga i ett kriminellt nätverk som finansierar terrorism.

Bland de misstänkta finns en imam.

Annons

Åtta av de misstänkta är tunisier och två är italienare enligt ett uttalande fån åklagarmyndigheten i regionen Abruzzo. Enligt åklagarna har de misstänkta bland annat öppnat falska bankkonton för att kunna flytta stora penningsummor och undvika skatt.

Delar av pengarna ska "ha finansierat verksamhet kopplad till det radikala nätverket al-Nusra",

Den syriska jihadistalliansen Jabhat al-Nusra kallar sig numera för Hayat Tahrir al-Sham och har bland annat kopplingar till terrornätverket al-Qaida.

En del av pengarna har också varit öronmärkta för att gå till imamer i Italien "inklusive en som har dömts för samverkan med en grupp som är kopplad till internationell terrorism", enligt uttalandet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons