Jagade smugglare räddade poliser i nöd

Spanien • Publicerad 4 oktober 2019
Jakten ägde rum strax sydväst om Malaga, på den spanska solkusten.
Jakten ägde rum strax sydväst om Malaga, på den spanska solkusten.Foto: TT

En vild jakt efter misstänkta narkotikasmugglare på Medelhavet slutade med att tre spanska poliser föll ur båten – för att sedan bli räddade av smugglarna.

Jakten ägde rum utanför den sydspanska staden Malaga och det var när polisbåten stötte samman med de misstänktas motorbåt som tre poliser flög i vattnet, medan deras båt fortsatte snurra runt utom kontroll.

Poliser i en helikopter som deltog i jakten försökte först hjälpa sina kollegor, men misslyckades. De kunde med hjälp av en megafon be de misstänkta smugglarna att komma till undsättning, varpå dessa vände om och plockade upp poliserna ur havet.

Den livräddande insatsen innebär dock inte att de misstänkta smugglarna har sitt på det torra. I vattnet hittade polisen över 80 förpackningar som allt som allt innehöll runt tre ton hasch.

"De greps för narkotikasmuggling", meddelar polisen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.