Japansk seger i VM i hårdrocksstickning

Nöje • Publicerad 13 juli 2019
Giga body metal stickar hårdast i världen.
Giga body metal stickar hårdast i världen.Foto: David Keyton/AP/TT

Japanska Giga body metal avgick med segern när de första världsmästerskapen i heavy metal-stickning avgjordes i finska Joensuu på torsdagskvällen. Deltagarna bedömdes utifrån attityd, uppträdande, publikkontakt och "heavyknittinghood". Det vinnande laget med dansande sumobrottare och en stickande geisha uppfyllde samtliga kriterier med råge.

På andra plats kom danska Crafts with Ellen och på tredje amerikanska 9" needles. Den svenska finalisten Backstage knitter, Emmy Karlsson från Linköping, placerade sig något längre ned bland de tolv finalisterna.

Den trehövdade juryn bestod av en representant för staden, en metaltrummis och en universitetsdoktor i hantverk.

Hårdrocksstickning går ut på att kombinera hantverk med metal på ett nyskapande sätt. Under världsmästerskapen stickade deltagarna på ett sätt som påminner om när man spelar luftgitarr, men som mästerskapens hemsida förtydligar "med stickor och en rockig attityd".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.