Annons

Jehovas vittne fängslat i Tadzjikistan

Tadzjikistan • Publicerad 11 september 2019
Samhället Buston i Tadzjikistan.
Samhället Buston i Tadzjikistan.Foto: 

En domstol i Tadzjikistan har dömt en medlem i trossamfundet Jehovas vittnen till sju och ett halvt års fängelse för extremism, enligt den oberoende tadzjikiska sajten Asia Plus. Detta har lett till upprörd kritik från organisationen.

Åklagaren anklagar den 68-årige medlemmen vid namn Sjamil Hakimov för att ha spridit gruppens idéer i det lilla samhället Buston i norra Tadzjikistan.

Annons

Det företrädesvis muslimska landet förbjöd Jehovas vittnen 2008. På senare år har samfundet satts under hård press i forna sovjetstater, särskilt i Ryssland.

En företrädare för Jehovas vittnen beskriver domen som ett grovt juridiskt övertramp och konstaterar att mannen bara utövade sina religiösa rättigheter. Hans advokater kommer att överklaga domen och driva målet till internationella domstolar om så krävs, enligt organisationen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons