Annons

Johan Widerberg har fem roller i samma film

Johan Widerberg, som på senare år bland annat syns i SVT:s dramaserie "Springfloden", är aktuell med fem roller i en och samma kortfilm.
Film • Publicerad 10 december 2019
Johan Widerberg som bebis i kortfilmen "Midas". Pressbild
Johan Widerberg som bebis i kortfilmen "Midas". PressbildFoto: 

När kortfilmen "Midas", i regi av Jakob Márky, får premiär vid Göteborgs filmfestival i januari så är det med Johan Widerberg i huvudrollen, liksom i rollerna som huvudrollsinnehavarens fru, deras sjuårige son, deras bebis och i rollen som fruns älskare.

”I realiteten är det ju inte olika karaktärer utan snarare olika versioner av samma roll. Min övertygelse är att alla människor har alla känslor och alla uttryck inom sig. Hemligheten är att kunna plocka fram dem under de väldigt onaturliga omständigheter en filminspelning erbjuder”, säger Johan Widerberg om rollerna, enligt ett pressmeddelande.

Annons

"Midas" är en av åtta filmer att tävla i kortfilmssegmentet "Startsladden" vid Göteborgs filmfestival 2020. Festivalen är Sveriges största arena för svensk kortfilm och har varit startskottet för internationella framgångar tidigare. Inte minst för fjolårets vinnare Elin Övergaard, vars film "Ingen lyssnar" nominerades till en Guldpalm i Cannes tidigare i år.

Göteborgs filmfestival äger rum 24 januari – 3 februari 2020.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons