Annons

Källa: Tjugo protester om dagen i Kashmir

Indien • Publicerad 15 september 2019
Trots utegångsförbud och delvis nedstängda kommunikationsnät fortsätter människor att demonstrera mot Indien i Kashmir, enligt en regeringskälla.
Trots utegångsförbud och delvis nedstängda kommunikationsnät fortsätter människor att demonstrera mot Indien i Kashmir, enligt en regeringskälla.Foto: Mukhtar Khan/AP/TT

Trots det förhöjda säkerhetsläget som råder i Kashmir ökar spänningarna i området, enligt en högt uppsatt regeringskälla.

Allt fler människor trotsar utegångsförbuden och begränsningarna på den fria rörligheten som Indien har beslutat om, uppger källan, och så många som tjugo Indienkritiska protester hålls i genomsnitt varje dag.

Annons

Över 4 000 människor har hittills gripits, och runt 200 civila har skadats i sammandrabbningar. Enligt källan ska protesterna främst äga rum i distrikten Baramulla och Pulwama och i staden Srinagar.

Uppgifterna motsäger tidigare utsagor från den indiska regeringen, som förnekat att det förekommit större sammandrabbningar i den omstridda regionen.

Kashmir har varit delat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947. Båda gör anspråk på hela territoriet. Insatserna höjdes i början av augusti, då Indien beslutade att dra tillbaka stora delar av självstyret i indiska Kashmir.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons