Annons

Kan missa svenska stortävlingen efter skandalen

Han är ett av de stora affischnamnen – men nu riskerar Thorbjørn Olesen att missa Europatourtävlingen utanför Göteborg.
Orsaken: Han är åtalad för sexuella trakasserier och våldsamt motstånd på en flygning.
Golf • Publicerad 6 augusti 2019
Thorbjørn Olesen under tävlingen i Memphis i slutet av juli. Arkivbild.
Thorbjørn Olesen under tävlingen i Memphis i slutet av juli. Arkivbild.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Brittisk polis bekräftade på måndagen för Jyllands-Posten att den danske golfstjärnan Thorbjørn Olesen åtalas för sexuella trakasserier och våldsamt motstånd.

Olesen misstänks för att sexuellt ha trakasserat en sovande kvinna och urinerat mellan sätena under en flygning mellan Memphis i USA och London. Han greps av brittisk polis på Heathrow och enligt Jyllands-Posten inleds rättegången i London den 21 augusti.

Annons

Det är dagen före starten av Europatourtävlingen på Hills GK utanför Göteborg – där 29-årige Olesen är ett av affischnamnen.

Vd:n Mats Sterner har inte fått något definitivt besked om hur det blir med Olesens medverkan, men konstaterar:

– Eftersom han ska till domstolen om två veckor så är frågan om han ens kommer kunna vara med här.

Hills kan inte själva stoppa en spelare från att starta. Ett sådant beslut kan bara Europatourens ledning ta.

– Vi har inte hört någonting om någon avstängning eller så. Om de väljer att sätta upp regler för vilka som får delta så gör de det. Vi kan uttrycka att det här är opassande, men sedan ska vi vara försiktiga med vad vi säger innan spelaren har blivit dömd för något. Annars gissar vi bara att han har betett sig illa. Det blir touren själva som får agera, det är inte vår uppgift, säger Mats Sterner.

Thorbjørn Olesen är rankad 64:a i världen, har vunnit fem titlar på Europatouren och spelat Ryder Cup vid två tillfällen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons