Annons

Karin Alvtegen slutar skriva romaner

Litteratur • Publicerad 8 december 2017
Karin Alvtegen. Arkivbild.
Karin Alvtegen. Arkivbild.Foto: Gunnar Lundmark/SvD/ TT

I sin första intervju på fyra år berättar författaren Karin Alvtegen att hon lider av den kroniska neurologiska sjukdomen myalgisk encefalomyelit. Med anledning av diagnosen blir det inga fler romaner, säger hon i intervjun i Svenska Dagbladet.

– Jag orkar skriva så korta stunder att det inte fungerar med alla omstarter. Jag kan inte hålla en hel berättelse i huvudet. Men jag får fortfarande skitbra bokidéer som jag inte kan få utlopp för. Det jag upplevt genom sjukdomen har förstås också gett nya erfarenheter som hade gått att använda. Kanske skriver jag en tankebok om hur det är att bli kroniskt sjuk mitt i livet, säger hon.

Annons

Just nu jobbar Alvtegen dock med en fantasytrilogi, som hon skriver tillsammans med sin son.

– Vi hittar på synopsis tillsammans och sedan skriver han ner historien och så bearbetar jag texten. Det är vad jag orkar med, säger hon.

Enligt SvD är omkring 40 000 personer drabbade av sjukdomen i Sverige. Karin Alvtegen slog igenom 1998 med debutromanen "Skuld".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons