Annons

Kärleksfull hyllning till Sven-Ingvars

År efter år tackade Sven-Erik Magnusson nej till att medverka i "Så mycket bättre". Nu blir han och Sven-Ingvars i stället hyllade av årets artister i ett särskilt minnesprogram.
Tv • Publicerad 8 december 2017
Sven-Erik Magnusson gick bort i mars, han blev 74 år. Nu hyllas artisten i "Så mycket bättre". Arkivbild.
Sven-Erik Magnusson gick bort i mars, han blev 74 år. Nu hyllas artisten i "Så mycket bättre". Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Oscar Magnusson är ciceron i minnesprogrammet om hans pappa, Sven-Erik Magnusson. Arkivbild.
Oscar Magnusson är ciceron i minnesprogrammet om hans pappa, Sven-Erik Magnusson. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT
"Var och en av de här artisterna har ett eget rum i mitt hjärta efter det här", säger Oscar Magnusson apropå minnesprogrammet om hans pappa, Sven-Erik Magnusson. Arkivbild.
"Var och en av de här artisterna har ett eget rum i mitt hjärta efter det här", säger Oscar Magnusson apropå minnesprogrammet om hans pappa, Sven-Erik Magnusson. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT
Deltagarna i "Så mycket bättre" hyllar Sven-Erik Magnusson: Sabina Ddumba, Caroline Hjelt från Icona Pop, Eric Saade, Tomas Andersson Wij, Kikki Danielsson, Anders Wendin, Aino Jawo från Icona Pop och Uno Svenningsson och Oscar Magnusson. Arkivbild.
Deltagarna i "Så mycket bättre" hyllar Sven-Erik Magnusson: Sabina Ddumba, Caroline Hjelt från Icona Pop, Eric Saade, Tomas Andersson Wij, Kikki Danielsson, Anders Wendin, Aino Jawo från Icona Pop och Uno Svenningsson och Oscar Magnusson. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Programmet om Sven-Erik Magnusson spelades in den allra sista dagen på Gotlandspensionatet och blev kanske också därför extra känslosamt.

Eric Saade hade en ingång till dansbandsmusiken via sin mamma som dansade i folkparkerna, men för Sabina Ddumba var genren ny:

Annons

– Det här var ju det roligaste, just för att det är så långt ifrån det jag brukar göra. Det var en väldigt fin dag och det var väldigt fint att få höra om honom, att få veta vem han var och vad han hade gjort. Det var extremt kul och jag är absolut ett dansbandsfan nu, 100 procent, säger hon.

Sonen tillfrågad

Sven-Erik Magnusson gick bort i mars. Bara några månader senare blev sonen Oscar Magnusson tillfrågad om att vara med i lördagens minnesprogram som avslutar årets säsong av "Så mycket bättre".

För Sven-Erik Magnusson hade inspelningarna krockat med turnéer men att han avböjde under senare år berodde också på att han var tvungen att hushålla med krafterna på grund av cancern.

– Även om det inte märktes utåt så var det så. Och jag kan säga att jag är full av beundran inför de här människorna som spelar in det här programmet i en hel vecka. Jag var där i 24 timmar, efteråt var jag helt slut, säger Oscar Magnusson.

Stark upplevelse

Förutom minnena av sin far kan Oscar Magnusson, själv medlem i Sven-Ingvars sedan 2006, också berätta om dansbandet. För egen del gjorde dygnet på Grå Gåsen sorgen mer uthärdlig.

– Det var så otroligt mycket kärlek i det här, artisterna gör sådana otroliga tolkningar, och pratar så varmt om pappa. Det är väldigt fint att få bearbeta sin sorg genom musik, man är i en märklig bubbla när någon lämnar en.

– Var och en av de här artisterna har ett eget rum i mitt hjärta efter det här.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

Erika Josefsson/TT /TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons