Annons

Stjärnorna avstår världscup: "Inte aktuellt"

Sverige blir utan flera av sina största namn i världscupen i Lillehammer.
Frida Karlsson och Calle Halfvarsson har lämnat återbud på grund av förkylningsbesvär.
Skidor • Publicerad 5 december 2019
Frida Karlsson hade ingen större framgång i världscuppremiären i Ruka och kommer inte till start i Lillehammer.
Frida Karlsson hade ingen större framgång i världscuppremiären i Ruka och kommer inte till start i Lillehammer.Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix/TT

När Sverige i måndags presenterade truppen till kommande tävlingar i Norge saknades namn som Stina Nilsson, Oskar Svensson och Maja Dahlqvist som alla tre väljer att stå över. Tre dagar senare kom två nya avhopp.

Frida Karlsson och Calle Halfvarsson känner av förkylningar och kommer inte till start Lillehammer, meddelar Svenska skidförbundet.

Annons

Karlsson och Halfvarsson, bästa svenska dam- respektive herråkare i världscuppremiären i finländska Ruka förra veckan med en åttonde respektive niondeplats i minitouren, ersätts av Emma Ribom och Marcus Ruus.

"Frida är i gång med lättare träning", skriver skidförbundet i ett uttalande.

– Calle vaknade och var lite krasslig, förkyld helt enkelt. Då får han vara hemma och kurera sig, säger herrtränaren Mattias Nilsson till TT.

Världscuphelgen i Lillehammer är, redan sedan tidigare, ingen högprioriterad tävling för flera åkare. På tävlingsschemat står skiathlon och stafett. Men många i det svenska damlaget har däremot sett fram emot just stafetten, den första sedan Sveriges historiska VM-guld i Seefeld tidigare i år.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons