Annons

Khamenei: Vi stödjer väpnade palestinier

Iran • Publicerad 5 februari 2020
Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei. Arkivbild.
Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei. Arkivbild.Foto: 

De väpnade palestinska gruppernas kamp mot Israel och den amerikanska fredsplanen för Mellanöstern ska få all upptänklig hjälp från Iran, enligt landets högste ledare, ayatolla Ali Khamenei. I ett tal sänt på hans webbsida. säger han att dessa gruppers motstånd kommer att fortsätta och att den "islamiska republiken" Iran ser det som sin plikt att stödja dem.

– Så den (islamiska republiken) kommer att stödja dem på alla sätt den kan och så mycket den kan och detta stöd är det islamiska systemets och iranska nationens önskan, säger han.

Annons

I slutet av januari lade USA:s president Donald Trump fram sin fredsplan som de allra flesta parterna – inte minst palestinierna – avvisat som alltför gynnsam för Israel.

Spänningarna mellan Iran och USA har ökat under en längre tid och i januari attackerade Iran amerikanska baser i Irak sedan USA dödat den iranske generalen Qassem Soleimani den 3 januari i Bagdad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons