1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kim Bodnia: Skulle ha dött i första säsongen

Kim Bodnias rollfigur Konstantin blev dödad lagom till säsongsfinalen av "Killing Eve".
Eller?
Nu är den danske skådespelaren tillbaka i den populära yrkesmördarserien.
Kim Bodnia är tillbaka som yrkesmördarmentorn Konstantin i "Killing Eve". "Jag gillar verkligen att spela en mentor för någon, jag försöker att göra hans mentorskap så mänskligt som möjligt", säger han. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT

"Killing Eve" handlar om en katt och råtta-lek mellan utredaren Eve Polastri (Sandra Oh) och yrkesmördaren Villanelle (Jodie Comer). Till sin hjälp i det frenetiska dödandet har Villanelle mentorn och extrapappan Konstantin, spelad av Kim Bodnia.

Den danske skådespelarens rollfigur ser ut att bli skjuten till döds under den första säsongen – därför var det antagligen många som hoppade till när han plötsligt dök upp under den andra säsongens andra avsnitt.

– Egentligen skulle han ha dött redan i det fjärde avsnittet, men producenten gillade relationen mellan mig och Villanelle och ville ha mer. De skrev faktiskt om det så att jag kunde vara kvar i åtta avsnitt, berättar Kim Bodnia.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Blir "väldigt" mördad

"Killing Eve" är baserad på Luke Jennings thrillerroman "Codename Villanelle", där Konstantins karriär som yrkesmördarmentor blir betydligt kortare.

– Då blir han inte mördad, han blir väldigt, väldigt mördad. Han kan inte överleva, det är omöjligt. Jag blev väldigt förvånad när jag läste manuset och såg att de hade ändrat det, berättar Kim Bodnia och tillägger:

– Sedan dödade de mig i det sista avsnittet, men ville att jag skulle komma tillbaka. Det var en rolig utveckling, berättar han.

Hur rollfigurens resa kommer att fortsätta vill han däremot inte avslöja.

"Inte normalt"

Att dölja sin comeback i serien var inte lätt, och när Kim Bodnia skymtades under inspelningen av den andra säsongen började fansen spekulera.

– Det är alltid svårt att hålla en hemlighet och det är inte normalt att ha hemligheter av den här graden. Man får försöka att inte göra intervjuer eller prata, säger han.

"Samma känsla i Bron"

Kim Bodnia spelade tidigare den danska polisen Martin Rohde i succéserien "Bron", men hoppade av eftersom att han inte var nöjd med rollfigurens utveckling. Senare har han också angett den växande antisemitismen i Malmö som ett problem i arbetet. Däremot berättar han att stämningen under inspelningen var på topp – och jämför den med "Killing Eve".

– Jag hade samma känsla i "Bron" som jag har i "Killing Eve", alla som arbetade där var som en familj. Det var en fantastisk energi och man brydde sig om varandra. Man inser mer och mer att en bra stämning under inspelningarna är viktigare än någonting annat, säger han.

Läs mer

Nyheter

I natt: Bil i krock med rådjur i Älmhult

Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

Fotboll

Denis Velic hyllar sina Österspelare: ”De gör ett fantastiskt jobb”

Östers framgångsvåg fortsätter.

Superettan

Örnblom: Vi täcker upp för varandra

Öster är tätast i Superettan med bara ett insläppt mål på fem omgångar. – Försvarsarbetet är jättebra, säger mittbacken Filip Örnblom efter 2–0 hemma mot Örgryte.

Superettan

Öster tog ny trea efter övertygande spel

2–0 mot Örgryte betyder att Öster fortsatt är obesegrat efter fem spelade omgångar.

Olycka

Flera fordon i olycka på 25:an - tre till sjukhus

Enligt ett larm som inkom vid 17.45 ska tre personbilar vara inblandade i en trafikolycka på riksväg 25 i riktning mot Kalmar, Öster om Växjö.

Superettan

Live: Öster-Örgryte från 19.00

I kväll är det dags för femte omgången av Superettan för Östers del. Motståndare är Örgryte IS och spelplats är Visma Arena. Avspark är kl 19.00 och du kan följa direktrapporter från matchen här.