Kjartansson frälste Bajen: "Ville göra målet"

Fotboll Artikeln publicerades
Vidar Örn Kjartansson frälste Hammarby.
Foto: Erik Mårtensson/TT
Vidar Örn Kjartansson frälste Hammarby.

På tilläggstid klev Vidar Örn Kjartansson fram och sköt in 3–2 till Hammarby borta mot Gif Sundsvall.

Men var det islänningens sista framträdande för Hammarby?

Islänningen tillhör den ryska klubben FC Rostov och befinner sig på lån i Hammarby. Men låneavtalet går ut och i veckan ska han tillbaka till Ryssland och diskutera sin framtid.

– De kommande fyra, fem dagarna kommer det avgöras var jag ska spela resten av säsongen, säger Kjartansson.

Det kan alltså bli så att Kjartansson, som har gjort sju mål under säsongen, kommer behöva lämna Hammarby.

– Jag trivs i Hammarby och jag skulle vilja stanna här. Men jag har kontrakt med Rostov och måste göra som de vill, säger han.

Bojanics första mål

Hemmalaget Sundsvall, med endast elva poäng på 15 matcher inför drabbningen med Hammarby, gjorde en bra första halvlek. Men det var bortalaget som skulle slå till först.

Darijan Bojanic sköt in en hård, välplacerad frispark till vänster om muren och fick jubla dubbelt. Dels för 1–0 och dels för sitt första allsvenska mål i Hammarbys tröja.

Men kvitteringen kom bara några minuter senare. Carlos Gracia nådde högst på David Bataneros känsliga frispark och kunde nicka in 1–1.

Muamer Tankovic gjorde sedan 2–1 strax före pausvila men i den 59:e minuten kvitterade Sundsvall på nytt. Tobias Eriksson höll sig framme i den 59:e minuten efter att Hammarbys försvar misslyckats med att rensa undan bollen och sköt in 2–2.

På tilläggstid gick dock ridån ner för hemmalaget.

Efter ett fint klapp-klapp-spel av Hammarby fick Mats Solheim bollen till vänster i straffområdet. På ett tillslag serverade han Vidar Örn Kjartansson som kunde stöta in slutresultatet 3–2.

"Bajen" förbi Norrköping

Segern tar Hammarby förbi Norrköping och upp på sjätte plats i den allsvenska tabellen. Sundsvall huserar på 14:e plats på elva poäng, samma antal som AFC Eskilstuna och jumbon Falkenberg. De två konkurrenterna har dock spelat en match mindre än Sundsvall.