Annons

Konsertbesökares död väcker ilska i Nantes

Frankrike • Publicerad 3 augusti 2019
En man tänder ljus på Place de la République i Paris på lördagen till minne av en ung man som drunknade i samband med polisingripande mot en utomhuskonsert i staden Nantes i juni.
En man tänder ljus på Place de la République i Paris på lördagen till minne av en ung man som drunknade i samband med polisingripande mot en utomhuskonsert i staden Nantes i juni.Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT

En protest mot polisbrutalitet slutade i den franska staden Nantes med sammandrabbningar där demonstranter kastade stenar och andra föremål mot polisen som svarade med tårgas och vattenkanoner. Ett 40-tal personer greps.

Dagen började med fredliga protester och hyllningar till en 24-årig man som försvann i samband med ett polisingripande mot en technokonsert i juni. Hans kropp hittades i floden Loire tidigare den här veckan.

Annons

Polisen ingrep för att stoppa utomhuskonserten vid flodstranden och under tumultet som följde ramlade ett 15-tal konsertbesökare i vattnet. Premiärminister Edouard Philippe släppte i tisdags en rapport med slutsatsen att inga samband har hittats mellan 24-åringens försvinnande och polisens ingripande.

Även på andra platser runt om i Frankrike hölls på lördagen protester mot polisens agerande, i Paris som del i Gula västarnas återkommande demonstration.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons